Kan de werkgever éénzijdig loon inhouden?

17 juli 2020 - Filip Tilleman
Soms ziet een werknemer op de loonafrekening bepaalde bedragen in mindering gebracht door de werkgever. Minder loon ontvangen op die manier, is meestal een heel onaangename verrassing. Kan de werkgever de melk zomaar onbeperkt afromen? Het antwoord is klaar en duidelijk: “neen”!

Recht op outplacement

16 juni 2020 - Filip Tilleman
De bedoeling van het outplacement is duidelijk: een ontslagen werknemer in staat stellen om zo snel als mogelijk een nieuwe job te vinden. Dit gebeurt in opdracht van de werkgever via enkele begeleidende diensten aan de ontslagen werknemer. Maar wat zijn die diensten precies? Wie komt in aanmerking voor outplacement? En wat zijn de sancties voor werkgevers of werknemers die geen gevolg geven aan de wettelijke verplichting op outplacement?

Het sollicitatieverlof

10 juni 2020 - Filip Tilleman
Elke werknemer mag tijdens de loop van de opzeggingstermijn afwezig zijn om een nieuwe job te zoeken. Dit met behoud van zijn of haar loon. Het maakt daarbij niet uit of de werknemer zelf ontslag heeft genomen of ontslag heeft gekregen. Dit recht om tijdens deze opzeggingstermijn extra verlof te nemen om te solliciteren, geldt zowel voor arbeiders als bedienden.

Wat met arbeidscontracten die getekend werden vlak voor de coronacrisis?

25 mei 2020 - Filip Tilleman
De coronacrisis zal ongetwijfeld een negatieve impact hebben op de tewerkstelling in veel bedrijven en in zowat alle sectoren. Het dreigt ontslagen te regenen. Nieuwe aanwervingen zijn in deze context niet meteen aan de orde. Maar wat met nieuwe arbeidscontracten die vlak voor de corona-uitbraak werden getekend en waarvan de startdatum nu aanbreekt in volle coronacrisis? Wat als een bedrijf met het mes op de keel vaste werknemers moet ontslaan en voor dezelfde functies nieuwe werknemers ziet opdagen?

Goedkoop ontslaan tijdens “corona-werkloosheid”? Het achterpoortje gaat dicht (update 22 juni 2020)

13 mei 2020 - Frederik Dudal
Sinds het uitbreken van de coronaviruscrisis doen heel wat bedrijven beroep op het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ten gevolge van de coronamaatregelen. Meer dan een miljoen Belgische werknemers zitten intussen in dat systeem. Maar wat als dit onvoldoende blijkt en de werkgever de arbeidsovereenkomst noodgedwongen moet opzeggen? Wordt de opzeggingstermijn dan geschorst? De wetgever grijpt in.

Werken met jobstudenten? Dit moet je weten.

12 mei 2020 - Filip Tilleman
Nu de zomervakantie met rasse schreden nadert, zijn veel studenten op jacht naar een studentenjob. Elke zelfstandige of onderneming die met jobstudenten wil werken, moet beseffen dat het aanwerven van een student uiterst strikt gereglementeerd is. Bij de minste vergetelheid kunnen zware sancties volgen. Daarom een greep uit enkele belangrijke regels voor het afsluiten van een studentenovereenkomst en mogelijke sancties bij overtreding.

De ‘coronaprocedure’: tijdelijke werkloosheid wegens overmacht (update 8 juni 2020)

23 maart 2020 - Frederik Dudal
Sinds de coronaviruscrisis krijgen veel bedrijven te kampen met tijdelijke werkloosheid. De sociale partners sloten een collectieve arbeidsovereenkomst om de toegang tot de tijdelijke werkloosheid wegens economische oorzaken te vereenvoudigen. Met de vereenvoudigde procedure voor tijdelijke werkloosheid komt er duidelijkheid voor werkgevers en werknemers.

Meer inzicht in impact arbeidsrecht op werkgevers en werknemers?

Ontvang 2 keer per maand onze nieuwe artikels via e-mail.
Schrijf u hier in.

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zullen nooit aan derden worden doorgegeven.