Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2021

Programma

BLUNDERS BIJ HET VOORBEREIDEN EN UITVOEREN VAN EEN ONTSLAGDOSSIER IN TIJDEN VAN CORONA

Helaas zijn vandaag meer en meer ondernemingen verplicht om in het kader van een reorganisatie, fusie of outsourcingproject, ook de arbeidscontracten van werknemers (arbeiders, bedienden en kaderleden) te beëindigen. Kennis van ontslagrecht is dan ook een absolute vereiste. En hoewel u bij complexe dossiers ongetwijfeld geadviseerd wordt door experts ter zake, bespaart een grondige kennis van deze materie u veel problemen, kopzorgen en onnodige kosten. Vooral in deze complexe tijden, waarbij de kaarten van het traditionele arbeidsrecht integraal door elkaar zijn geschud.

En blunders in ontslagrecht kunt u het best vermijden. Niet alleen betaalt u drie maal (de ontslagvergoeding, eventuele schadevergoedingen, duur advies van adviseurs en experts), maar bovendien is de schade aan uw imago vaak niet te becijferen. Reden te meer om deze blunders te anticiperen en uit de weg te gaan …

LEER VAN DE BLUNDERS VAN ANDEREN

De huidige crisis en de acties van de overheid hierop, maken uw opdracht als (HR-) verantwoordelijke niet makkelijker. Het ontslagrecht is voortdurend in beweging. Vele organisaties verwerken nog de schokgolf van het Eenheidsstatuut en bereiden zich nu voor op de impact van de corona-crisis. Het is dan ook van het grootste belang dat u zich bewust bent van de complexiteit van het ontslagrecht.

Tijdens deze workshop wordt het algemene kader eigen aan het ontslagrecht op een zeer praktische en no-nonsense manier uiteengezet. Aan de hand van concrete voorbeelden en mogelijke fouten, worden specifieke situaties toegelicht. U leert vanuit de blunders die Meester Tilleman – gedurende zijn intussen meer dan 20-jarige carrière in het arbeidsrecht – heeft zien gebeuren. Stap voor stap vertelt hij u wat er kan verkeerd lopen en hoe u zich hiertegen kan én moet wapenen. Bovendien krijgt u een update van hoe u vandaag op een correctie manier actie onderneemt bij mogelijke ontslagen of ontslagrondes.

Zo krijgt u een arsenaal van praktische tips, bruikbare richtlijnen en pragmatische inzichten die u helpen bij het uittekenen van een verantwoorde ontslagprocedure en het voorbereiden van een professioneel ontslagdossier.

WAT MAAKT DEZE WORKSHOP UNIEK

Geen juridische spitstechnologie. Geen vrijblijvende anekdotes. Nee, u krijgt een overzicht van de meest gemaakte fouten bij het voorbereiden en afhandelen van een ontslagdossier. Zo vermijdt u procedurele, operationele, emotionele en financiële blunders.

Sprekers

Meester Filip Tilleman is vandaag een autoriteit binnen het Arbeidsrecht. Gedurende de laatste jaren heeft hij een unieke ervaring opgebouwd als advocaat én adviseur binnen het Arbeidsrecht. Zijn praktijk – Tilleman & Van Hoogenbemt – is voornamelijk gespecialiseerd in het begeleiden van complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als docent combineert hij een uitgebreide parate kennis en een unieke ervaring met een uitermate pragmatische en no-nonsense kijk op het Arbeidsrecht. Zodoende is hij het best geplaatst om u gedurende deze dag een direct bruikbaar actieplan, van de te vermijden arbeidsrechtelijke valkuilen bij ontslagrecht, te geven.

Filip Tilleman

Advocaat-vennoot bij Tilleman Van Hoogenbemt-advocaten

Locatie

Details

Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2021

Datum
18 november 2021
Startuur
8:30
Einduur
17:00
Sprekers
Filip Tilleman
Locatie
Pontstraat 41, Sint-Martens-Latem, Auberge du Pêcheur