TVH Magazine 01

Eerste magazine van TVH: bloemlezing met artikels over arbeidsrecht

Het eerste magazine van Tilleman Van Hoogenbemt advocaten is een feit. Het is een selectie van 23 artikels die eerder verschenen in het rijke blogarchief op deze website. Het leek ons handig om ze te bundelen voor u in een mooi opgemaakt magazine. U kunt op deze pagina het magazine gratis downloaden om het digitaal te lezen. Leest u liever op papier? Vraag dan een exemplaar aan via het contactformulier onderaan en wij sturen u het magazine op per post!

Transformaties met impact op het arbeidsrecht

Digitalisering, robotisering, artificiële intelligentie en telewerk zijn geen trends die zich enkel in Silicon Valley afspelen. Ook in België komen ze met volle kracht aanzetten dwars doorheen alle sectoren. Deze transformatie heeft ook een impact op het arbeidsrecht. Hoe gaat u als bedrijfsleider of HR-directeur in deze gloednieuwe context om met regels inzake thuiswerk, schijnzelfstandigheid, privacy of GDPR? Hoe reageren de wetgever, de rechtspraak, de vakbonden en de bedrijven op de Uber-chauffeurs, de Deliveroo-fietsers, de AirBnB-verhuurders en de Amazon-nachtwerkers? Kan de digitalisering van een job zo maar beschouwd worden als een contractbreuk? U leest er meer over in ons TVH magazine.

Klassiekers uit het arbeidsrecht terug van nooit weggeweest

En vergis u niet, de klassiekers zijn ook terug van nooit weggeweest: privaat gebruik van bedrijfswagens, dringende reden, (schijn)ziekte, discriminatie, paritaire comités, verboden terbeschikkingstelling,… Ook aspecten zoals roken op het werk, gebruik of misbruik van de bedrijfsgsm of ontslag om dringende reden komen aan bod. Wie te maken krijgt met een bedrijfsverkoop, vindt ook meer informatie in een van de artikels. Tot slot krijgt dr. Luc Colemont een podium in een artikel uit de reeks Speakers Corner. Hij roept werkgevers en werknemers op om meer aandacht te schenken aan darmkankerpreventie. Een oproep die we graag mee ondersteunen.

De Werkpocket voor al uw punctuele vragen rond arbeidsrecht

In dit eerste TVH magazine kon de Werkpocket uiteraard niet ontbreken. Iedereen kan het boek gratis downloaden of doorzoeken op basis van trefwoorden. In 2015 werd de Werkpocket 193.400 keer bezocht en werd het maar liefst 164.232 keer gedownload. De Werkpocket werd al meermaals omschreven als de “Wikipedia van het Belgisch arbeidsrecht” en maakt juridisch kluwen toegankelijk voor duizenden werkgevers en werknemers.

Heeft u vragen bij een van de artikels of wil u concreet advies over een vraagstuk uit het arbeidsrecht? Neem contact met ons op.

Download hier de digitale versie van het TVH Magazine 01 >

TVH magazine 2017


Vraag hier de gedrukte versie van het magazine aan:

[gravityform id=”7″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]